Септември 2023 г. се очаква да е период на активни слънчеви експлозии и магнитни бури, които ще смущават не само процесите на Земята, но и човешките организми. Ето датите на смазващите магнитни бури през септември 2023 г.

Те са резултат от емисии на енергия и частици от Слънцето, които взаимодействат с магнитното поле на Земята. Това е важен феномен за нашата планета, но има въздействие върху организма на човек.

Много от нас забелязват влошаване на състоянието си по време на периоди на мощни магнитни експлозии. Главоболие, промени в кръвното налягане, раздразнителност, апатия, проблеми със съня са свързани с геомагнитните промени.

Експертите подчертават важността на поддържането на здравословен начин на живот по време на активността на магнитните бури. Лекарите препоръчват да се увеличи времето за ходене на открито, да се следи нивото на хидратация на тялото, да се избягват стреса и да се създаде положителна атмосфера.

Особено внимание трябва да се обърне на храненето, обогатяване на диетата с хранителни вещества и антиоксиданти.

Дати и точни стойности на гео бурите

За да сте подготвени за въздействието на геомагнитните бури, е важно да следвате календара на магнитните събития. Септември 2023 г. ще донесе няколко огнища с различна сила, които ще засегнат нашето тяло:

• Началото на септември ще бъде придружено от 2-бални огнища. Този период ще продължи до 5 септември, след което силата на ударите ще се увеличи.

• От 5 септември силата на бурите ще достигне 3 бала и ще продължи до 8 септември. През това време геомагнитната обстановка ще бъде най-напрегната.

• От 9 до 10 септември се очаква относително затишие, като са възможни малки смущения на магнитното поле.

• На 11 септември отново очакваме удари от 3 точки, които ще продължат до 13 септември.

• На 14 септември през първата половина на деня ще се усети влиянието на силните изригвания, след което силата ще отслабне.

• До 21 септември се очаква благоприятна геомагнитна обстановка.

• Вечерта на 21 септември обаче се очаква буря с магнитуд 3 да се завърне и да продължи до 22 септември.

• От 23 септември до 30 септември геомагнитната обстановка ще се успокои, а силата на бурите ще бъде само 1 бал.