Адвокат Николай Хаджигенов, в публично интервю за предаването "Разговор" в студио "Факти", изрази увереност, че сегашната власт и политическите лица на глава с нея са контролирани от Борисов и Пеевски. Той категорично отрече, че Патриотичния фронт и Демократична България имат отношение към оставката на третия кабинет на Борисов.

Според него, Борисов може дори да е свързан с конфликта в Украйна, след като подкрепя проекта "Турски поток", финансиран от Русия.

Хаджигенов засегна и темата с обявеното връщане на Васил Божков в страната, твърдейки, че той става свидетел във връзка с данните, които е предоставил. "Той доказа, че е дал милиони на ГЕРБ и Борисов. Рекет ли е това, въпрос на правна квалификация е, но по мое мнение е подкуп", коментира адвокатът.

Освен това, Хаджигенов изрази съмнение в твърденията, че Божков се е върнал доброволно от Дубай. Според него, случаят трансформира бизнесмена в заплаха за текущата политическа система. "Божков следва стратегия и разполага с доказателства. Пристъпването му към ареста го излага на риск", изтъкна адвокатът.