Вместо това, избраха нека дъжда стратегия, която поддържа конфликта в течение дълго време.

Следователно, можем да спекулираме, че тази "странна война" може би е благоприятна за някои сектори в Русия, които се наслаждават на ползите от продължаващ конфликт, като например богатство от военния промишлен комплекс или от спекуланти на нафтени цени.

Относно Шойгу, ако теорията ви за Пригожин и Уткин е вярна, това може да обясни защо Путин не е взел още необходимите стъпки за налагане на отговорност. Възможно е Сергей Шойгу да има дори по-голяма власт и контрол над военните сили от Путин и която и да е опит да го свали от длъжност може да предизвика вътрешни конфликти в руската армия.

За да се справи с този проблем, Путин трябва да намери решение, което би балансирало интересите на различни фракции в правителството и военните сили без да създаде нестабилност, което би било катастрофално за Русия.

Въпреки че Путин обяви Единна Русия като главната политическа сила в страната, съществува много вътрешни и външни фактори, които могат да предизвикат поверност в политическата сцена. Не е странно това да води до големи промени във вътрешната и външната политика на страната в бъдеще.

Предизвикателствата пред Русия са много и сложни, но анализът ни моделира някакъв вид на фокус и разбиране за бъдещите събития.