Според проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и преподавател в НБУ, възможното връщане на Васил Божков е въпрос на „шега“. Той коментира, утвържденията на прокуратурата, че кюлчетата и пачките не са истински, като каза, че всички твърдения, свързани с Божков, скоро могат да бъдат определени като шега. В интервю за Лили Маринкова в студио "ФАКТИ" и предаването „Разговор“, Радулов заяви, че всички се шегуват, докато хората отстрани наблюдават този театър.

Според него, всичко оправдава премиер Борисов и ситуацията прилича на изпиране на репутацията му. При коментар на растящата престъпност, експертът по национална сигурност бе критичен към ръководството на МВР. По негово мнение, министърът на МВР противоречи на фактите, като от една страна публикува отчета за работата на МВР, а от друга иска оставката на главния секретар, при положение че той е бил на чело на поделението при постигане на резултатите, които министърът сега хвали.

Относно обявените промени в службите, Радулов заяви, че премиерът, въплътен от академик Денков, не желае да се бори с корупцията. Според Радулов това е в контекста на плана "Продължаваме промяната", който бе заснет във видеоклип, предоставен от Радостин Василев. Този план предвижда дълбоки реформи в службите, за да бъдат осигурени „свои хора в специалните служби за изборите“.