Войната в Украйна, предстоящите избори в САЩ и срещата на НАТО във Вашингтон безспорно ще имат отражение в България. Най-лошият сценарий би бил Делян Пеевски да бъде на върха на властта, в случай на ескалиране на конфликта в Украйна. Пеевски би могъл да жертва България заради своята обсебваща амбиция да преследва лични интереси като власт, корупция и пари. Това посочи пред Лили Маринкова в предаването „Разговор“ общинският съветник от „Възраждане“, Деян Николов.

Според Николов, Пеевски е под голям натиск от обстоятелствата, той е свързан с американците през „Магнитски“ и техният влияние върху него е неизбежен при всеки геополитически промен. На надничане е сигурността на държавата ни.

За последните 35 години, едно от най-опасните сценарии за България е Пеевски да има толкова значителна роля в управлението на нашата държава. Той се опитва да изчисти репутацията си пред американците, и като се вижда, за тях това вече не е проблем. Променящата се динамика с партньори сочи, че той е успел да изчисти образа си до известна степен и се позиционира като страстен евроатлантик. Николов не се съмнява, че Пеевски би се представил в каквато и да е личност, за да постигне своите амбиции. Това, което му се струва най-опасно в момента, е Пеевски да има ключова роля в управлението на държавата.

Целият разговор можете да гледате във видеоклипа по-долу.