В парламента започна среща на парламентарната група на ДПС. Съгласно съобщение, изпратено от пресцентъра на партията след 15:00 часа, Движението за права и свободи е единно и подкрепя както почетния председател Ахмед Доган, така и председателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров в техните усилия да развият ДПС във втората политическа сила и първа либерална в България, както съобщиха от БНР.

В съобщението се посочва, че ДПС от повече от 20 години последователно следва пътя на Евроатлантическите и Европейски ценности. Партията осъдява всеки опит ценностите на общността да бъдат жертва на лични интереси.

Само няколко минути преди 16:00 часа, медиите получиха становище от членовете на парламентарната група на ДПС, изразяващи подкрепа към почетния председател на ДПС, д-р Ахмед Доган. В съобщението те уточнят, че единодушно са решили да не участват в заседанието на групата, планирано за този ден.

Причината за това, според тях, е, че сегашното парламентарно ръководство не е избрано в съответствие с Устава на ДПС и противоречи на указанията на почетния председател, д-р Ахмед Доган.

Членовете на парламентарната група на ДПС не са включени в срещата, тъй като ясен дневен ред не е предоставен. Те уточняват, че решението за получаване на правителствен мандат не е в обхвата на парламентарната група, а в този на колективните политически органи на партията. Те добавят, че получената подкрепа от международни либерални организации им дава увереност, че изразената посока "назад няма" е правилната и ще бъде поддържана до възстановяването на нормалното функциониране на партийните органи.