От световната си премиера BMW M5 G90 премина бързо към серийното производство. Поточната линия за модели като този съвременен супер седан е включена в завода на BMW в Динголфинг, Германия, мястото на наследството на M5, което започнала още от 80-те години с предварително сглобени каросерии за модела E28.

Докато първото поколение M5 бе завършвано от BMW M в Гарчинг, сега всички останали се произвеждат в завода в Динголфинг. Тази серия автомобили включва модели като 5 Series, 4 Series, M4, както и последно добавеният G90. BMW планира да увеличи производството на M5, с цел да произвежда десетки модели на ден в следващите седмици. По-късно тази година от линията ще бъде пуснат и дългоочакваният М5 Touring.

BMW предлага над 150 цветови опции специално за G90 от каталога Individual, за тези, които търсят повече персонализация. Бяха демонстрирани две от тях: Speed Yellow за европейския пазар и Isle of Men Green, предназначен вероятно за американския пазар. Моделът за САЩ се различава с оранжеви странични светлоотразители на арките на колелата и фаровете. G90 стартира в Европа на 2 ноември, но датата на старта на производството на М5 Touring все още не е ясна.