Новият кросоувър Москвич 8 е публикуван на официалния уебсайт на марката с обявление "Скоро очаквайте". Моделът беше разкрит в раздела "Моделна гама" на уебсайта на руската автомобилна марка.

Този нов модел представлява всъдеход, изработен от китайската компания JAC, оборудван с различни емблеми от Москвич. Очаква се началото на продажбите на Москвич 8 на руския пазар до края на 2024 година.

Въпреки това, Москвич 8 беше изтрит от уебсайта на марката скоро след публикацията му, което подсказва за възможността за предстояща премиера. Началото на производството на автомобила е планирано за края на 2024 година.

Москвич 8 ще бъде най-големият и най-мощният модел на марката, с дължина над 4.8 метра и мощност от 174 к.с. от 1.5-литров бензинов двигател. Той ще бъде снабден със седемстепенна автоматична скоростна кутия, но няма да има задвижване на всички колела.

Вътрешното укрепване ще включва два 12.3-инчови дисплея, безжично зареждащо устройство за телефони и камера за обзор на 360 градуса. Въпреки това, пазарното търсене на автомобили Москвич продължава да спада.