Протеинът е изключително важно хранително вещество за изграждане на мускулна маса, поддържане на регулирано тегло и укрепване на имунната система. Все пак, протеинът не е от значение само за бодибилдъри и атлети, а трябва да бъде включен във всяка питателна, добре балансирана диета.

Може да се запитате колко протеин е достатъчно и какви са признаците, че не приемате достатъчно протеини. Диетологът Дестини Муди отговаря на тези въпроси и разглежда 10 сигурни признака, че не приемате достатъчно протеини.

Нека първо да разгледаме какво върши протеинът. Той е един от трите макронутриента, нужни на тялото ви за енергия, заедно с мазнините и въглехидратите. След като го консумирате, протеинът се разгражда на аминокиселини, които се използват за построяване на мускули, регенерация на тъкани, имунна функция и поддържане на основни функции.

Препоръчителната хранителна добавка на протеин за възрастен е 0,8 грама на килограм тегло. Според Министерството на земеделието на Съединените щати, това е около 46 грама протеин за жени и 56 грама за мъже.

Сега, след като сме разбрали значимостта на протеина в диетата и количеството, което трябва да бъде консумирано