Renault ще участва в изложението IAA в Мюнхен, Германия, следващата седмица, представяйки богата гама автомобили, включително две световни премиери. Сред тях ще бъдат обновеният електрически кросоувър Scenic E-Tech, който ще се присъедини към Grand Kangoo, седемместна версия на работния кон, и Megane E-Tech, както и вече познатите Austral и Rafale.

Голямата звезда на изложението обаче безспорно ще бъде новият Scenic, който пристига като пето поколение на модела, но изцяло преосмислен. Подобно на концепцията Scenic Vision, новият електрически кросоувър ще има размери, близки до цялостните размери на концепцията: 4490 мм дължина, 1900 мм широчина и 1590 мм височина.

Въпреки че концептуалният модел работеше с водородни горивни клетки, серийната версия ще бъде задвижвана от батерии. Новият Scenic ще бъде базиран на платформата CMF-EV, споделена с Megane E-Tech и Nissan Ariya. Френската марка обещава, че обновеният Scenic ще бъде първият сериен автомобил, който въплъщава новата стратегия за устойчиво развитие на марката в областта на околната среда, безопасността и включването

Авто