Рипакандида в южна Италия е добавена към списъка на италианските села, предлагащи къщи за продажба за 1 EUR. Основната цел на инициативата за къща за 1 EUR е да се възстановят жилищата в историческия център и да се добави социален елемент към него. За да се постигне това, е необходима реформа в градското строителство с цел насърчаване на създаването на семейства, бизнеси, свързани с туризма, магазини за търговия на дребно, занаятчийски работилници и социални предприятия.

Проектът за къща на стойност 1 EUR в Рипакандида планира да допринесе за социално-икономическия растеж на града чрез архитектурна реставрация. Ремонтът, подобряването и сигурността на частните сгради в историческия център ще подпомогнат местната икономика чрез наемане на местни фирми и работници. Информация за обектите може да бъде намерена на уебсайта на общината.

Рипакандида е малко село с около 1700 жители, с характерен средновековен исторически център, разположен на скала, заобиколена от хълмове. Регионът е известен с отглеждането на гроздето Aglianico, използвано за производство на известното вино. Историческият център на Рипакандида съдържа няколко двореца от 1700-те и 1800-те години, както и интересни забележителности като Casa Lioi и Palazzo Baffari Rossi.

Подробна статистика за цените на имоти в България по градове и квартали може да бъде видяна тук.Имоти