Лятото е идеален период от годината за отслабване и прилагане на лунната диета. Възможно е да се чудите каква е логиката, имайки предвид, че това е периода на почивки, когато се наслаждаваме на коктейли, любими храни и обилно количество сладолед.

Мога да ви уверя, че активната почивка и балансираното хранене могат да ни помогнат не само да запазим добрата си форма и тонус, но и да подпомогнем детоксикацията на тялото си. Мисля, че се сещате за какво говоря - лунната диета.

Прилагането на диетата започва на 6-ти юли, ден на новолунието в зодия Рак. За лунната диета са характерни определени фази на луната, които az-jenata.bg обясняват като периоди, през които се консумират единствено чайове и сокове - плодови, зеленчукови, и водни, без добавени подсладители, за всяка фаза на луната в продължение на 24 часа.

Лятото носи богатство от пресни плодове и зеленчуци, от които можем да приготвим полезни, освежаващи сокове. Приемът на вода в горещините е жизненоважен, а чаят мъничко ни освежава и помага за изхвърлянето на излишните течности от организма.

Ето как продължава хранителният режим след края на всяка лунна фаза от диетата:

Важно е постепенността в храненето, като не прекъсваме с фрешовете. Заедно с тях можем да добавим към менюто ни домашни смути, растително мляко. Късметът на лятото е, че има и обилие от свежи летни салати, айрян, таратор, и дори вкусна рибена чорба.

Ако се храним балансирано и здравословно между лунните фази, то ще можем да отслабнем без много усилия, като подобрим енергийните ни нива.

Тук са лунните фази за месец юли:

6 юли 2024 - 01:17 часа - новолуние;

14 юли 2024 - 01:54 часа - първа четвърт;

21 юли 2024 - 13:50 часа - пълнолуние;

28 юли 2024 - 05:02 - последна четвърт.