10 Jan
Ядките от семейство макадамия са произведени в Австралия. Те са изключително полезни за нашето здраве и имат доказани положителни последици върху организма.
Макадамиите се считат за един от най-ефективните източници на полезни мастни киселини. Полизаситените мастни киселини имат положително въздействие върху сърдечно-съдовата система, като по този начин намаляват нивата на холестерол и уменшават риска от сърдечни проблеми и инсулт.
Тези полезни и вкусни ядки съдържат палмитолеинова киселина, която може да ускори процеса на метаболизъм на мазнините и да ограничи способността на организма да ги задържа. Маслото от макадамия също е много полезно и има по-висока точка на възпламеняване от натуралното зехтиново масло. Затова може да се използва при приготвяне на храни при високи температури.
Също така, макадамията е богата на антиоксиданти, като предлага и значително количество фибри, които подобряват функцията на червата. Тези ядки съдържат също така магнезий, калций, желязо, мед, хром, манган и цинк, въпреки че имат високо съдържание на калории. Ядките и маслото от тях предлагат значително количество на палмитолева киселина, която е мононенаситена мазнина, известна също и като омега-7.
Макадамията е богата и на сквален, липид, който играе важна роля в процеса на природното възстановяване на кожните клетки и на предоставянето на енергия за тялото.
Макадамиите се считат за един от най-ефективните източници на полезни мастни киселини. Полизаситените мастни киселини имат положително въздействие върху сърдечно-съдовата система, като по този начин намаляват нивата на холестерол и уменшават риска от сърдечни проблеми и инсулт.
Тези полезни и вкусни ядки съдържат палмитолеинова киселина, която може да ускори процеса на метаболизъм на мазнините и да ограничи способността на организма да ги задържа. Маслото от макадамия също е много полезно и има по-висока точка на възпламеняване от натуралното зехтиново масло. Затова може да се използва при приготвяне на храни при високи температури.
Също така, макадамията е богата на антиоксиданти, като предлага и значително количество фибри, които подобряват функцията на червата. Тези ядки съдържат също така магнезий, калций, желязо, мед, хром, манган и цинк, въпреки че имат високо съдържание на калории. Ядките и маслото от тях предлагат значително количество на палмитолева киселина, която е мононенаситена мазнина, известна също и като омега-7.
Макадамията е богата и на сквален, липид, който играе важна роля в процеса на природното възстановяване на кожните клетки и на предоставянето на енергия за тялото.
Leave a Comment