Спасители от Централния плаж в Бургас извадиха трупа на възрастна жена от водата в обедните часове. Инцидентът се случи около 12:40 часа в района между четвъртия и петия спасителен пост на плажната ивица. Прохождащи бяха тези, които първо съобщиха за инцидента, според информацията във вестник "Флагман".

На място бяха извикани служители на полицията и екип на спешна помощ. Въпреки бързата реакция, медицинските специалисти могли само да констатират смъртта на намерената жена.

Според предварителните данни от полицията, става въпрос за 77-годишна жена от Велико Търново, която била на почивка в Бургас. Властите трябва да установят обстоятелствата около нейната смърт и за тази цел тялото е пренесено към отделението по съдебна медицина в Университетска многопрофилна болница за активно лечение в Бургас.

Очаква се да бъде извършена аутопсия на тялото на възрастната дама, която ще помогне за установяването на причината за нейната смърт. Това са първоначалните обстоятелства около случката с възрастната туристка, намерена мъртва в морето при Бургас.