Селекционерът на испанския национален отбор, Луис де ла Фуенте, сподели мислите си по отношение на победата на тима с 2:1 срещу Франция в полуфиналите на Европейското първенство 2024, проведено на „Алианц Арена“ в Мюнхен. Де ла Фуенте особено привлече вниманието към младия талант Ламин Ямал, който изравни в срещата с гол, изпълнен с маестрозитет.

„Трябва да се проспомням дали, на моите 63 години, зная за друг играч с такова въздействие върху историята на футбола, колкото 16-годишния Ламин Ямал”, коментира де ла Фуенте. "Предстои да благодарим на момчето и да му помогнем да остане с двата крака на земята и да продължи да играе толкова добре."

„В Древен Рим, когато говориха за Цезар, някои подчертаваха: 'Да си спомним, че е смъртен.' Както и да е, моят оптимизъм относно тези играчи е необледним. Те винаги тръгват на терена с общата цел да спечелят. Съмнително дали имам по-голям късмет от това да привличам вниманието на 26 гения в един и същи отбор. Моят колектив е уникално млад и обещаващ - за мен е голямо удоволствие да го менажирам”, добави треньорът на испанските "червени фурии".

"Убеден съм, че финалът ще претърпи драстична промяна. Въпреки че може да звучи невероятно, все пак имаме възможност за оптимизация на представянето си", заключи 63-годишният специалист.