Ако има производител на смартфони, който не успява да пази в тайна своите нови устройства, то това несъмнено е Google. Огромната компания отново не успя да запази новите си устройства в тайна и техни снимки се появиха в официалния сайт на компанията и по-конкретно в онлайн магазина.

Макар че изображението не е с най-доброто качество, можем да видим актуализирания „гръб“ на смартфон, където се намират новите камери, които вероятно ще разчитат на 50MP основен сензор, 64MP ултраширок сензор и 48MP телефото модул. Камерите са разположени до LED светкавицата и инфрачервения температурен сензор, за който се твърди, че ще позволи на потребителите да измерват телесната си температура.

Очаква се Pixel 8 Pro да разполага и с 6,7-инчов LTPO OLED дисплей с QHD+ резолюция и честота на опресняване 120 Hz. Флагманът ще се захранва от нов процесор Tensor G3 заедно с 12 GB RAM и 128/256 GB памет. Очаква се Pixel 8 Pro да бъде снабден с 4950 mAh батерия с до 27W зареждане. Премиерата вероятно ще се състои през октомври.