Темата за представянето на Алваро Мората е един от основните разговори в Испания по време на Европейското първенство. Неколко часа преди полуфиналния мач между Испания и Франция, съпругата на нападателя на Atletico Madrid, Алис Кампело, изрази недоволство от негативните коментари към Мората, според dsport.bg.

"Мората, капитан, който унижи Испания, не само заради посредственото си представяне в Европейското първенство ", е заглавието на статията, която Кампело сподели в социалните мрежи, за да покаже стойностните съдби срещу Мората.

„Не ми харесва да бъда подложена на внимание като жертва и да повишавам напрежението, но мисля, че това е неприемливо, извинявам се. Това е нормално ли? Виждам, че е недостойно да си журналист, да се образоваваш за това и да поставяш подобно заглавие една нощ преди полуфиналният мач. Ме удивява, че вместо да подкрепяш футболист, се посветяваш на опитите да го понижиш... Как предполагаш, че човек може да играе на максимални обороти за своята страна, когато усеща, че го подценяват? Какъв е твоят цел? Да провокираш? Към покачване на омразата към човека ли се стремиш? Испълнили сме поставената си цел, можем да изразим мнението си и всеки има право да го изложи, но не трябва всичко да е по хареса ни, има определен подход към изразяване на мнения, особено ако вестник притежаваш и можеш да влияеш на млади думи. Това ли наистина искаме?", е коментарът на съпругата на Мората.

"Тези играчи са също така бащи, синове, съпрузи и родители, които страдат от ненужните злобни нападки. Това е един пример за вестника. Трябва да помислим как бихме се почувствали, ако бяхме на тяхно място. Повторям: всеки има право да изрази своето мнение, но без да обижда. Всеки има различни вкусове, но трябва да ги уважаваме, ако очакваме същото", добави тя.