Народният представител Красимира Катинчарова заяви, че съществува наистина очевиден разлом в тяхната парламентарна група. Това тя сподели в обща публикация с Ивелин Михайлов във фейсбук страницата „Свободен глас“, съобщават от БТА. По нейните думи, ръководството и депутатите се събират отделно и това ограничава ефективната им работа заради нарушените отношения на взаимно доверие. Катинчарова призова своите колеги да продължат работата в служба на хората, които ги са гласували.

По-късно днес се предвижда да се проведе заседание на парламентарната група на „Величие“. Според Катинчарова, раздорът между членовете е възникнал след избиране на новото ръководство. Михайлов обяви, че бил заплашен от лидера на партията, Николай Марков, но не показа заснет доказателствен материал.

Катинчарова отбеляза, че в парламентарната група никога не е било обсъдено подкрепянето на програмно правителство, въпреки че такова предложение бе изнесено от Марков. Според нея, в пленарната зала възникнала негативна атмосфера, в резултат на която членовете на групата се настъпили един против друг.

Катинчарова коментира, че членовете на ръководството са предимно депутати от София и Дарин Георгиев от Пловдив, а останалите са изоставени. Тя изрази и съмнение, че Марков може да бъде променлив в своите позиции, тъй като се забелязва несъответствие между неговите думи и действия.