Руските власти понасят сериозни терористични атаки срещу гражданска инфраструктура и население в Украйна. Сред нападнатите места на 8 юли са Киев, Кривой Рог, Днепър, Славянск и Краматорск, които биват изцяло разрушени от повече от 40 ракети, изстреляни от Русия. Тази агресия включва дори удрянето на детската болница Охматдит, демонстрирайки непрестанния руски варваризъм.

В предверие на настоящето срещу на върха на НАТО, Путин ясно демонстрира дълбоката си ненавист към международната общност и непоколебимото му стремеж към завладяването на Украйна. Същевременно, руската глава поредно път допуска лъжи като предажда ултиматуми, докато се лъже за мир.

Борбата за прекратяване на войната и терора над Украйна, се оказва все по-трудна, а общата позиция на участниците в срещата на НАТО, може да бъде от изключително значение. Украйна належащо се нуждае от спешно и дългосрочно сътрудничество със западните партньори и приемане на решителни мерки на обединени военни действия и закрепване на противоракетната и противовъздушната защита.

Нападенията на 8 юли също подчертават важността от активната подкрепа и помощ за Украйна, като се има пред вед личен пример за опасенията на всеки европейски народ да бъде редовият на Путин по списъка му. За съжаление въпросният факт не успява да разколебае някои европейски лидери като унгарския премиер Виктор Орбан, който продължава да действа в съобразяваме със своите лични интереси, докато Украйна е под ракетна атака.

Разбира се, необходимостта от мир и справедливост за Украйна се усеща изключително активно и категорично се осъждат всякакви опити за фалшификации на популистки политици и диктатори. Спирането на руските терористични действия срещу Украйна трябва да бъде незабавен приоритет на всички ангажирани страни.