Йордан Христов е единственият официален съпруг на "Мис Бикини" Борислава Йовчева в живота ѝ, но не крие, че бракът е грешка и най-вероятно е бил фиктивен. Той никога не е криел своята пряка и топла връзка с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и партията му. И въпреки официалните изявления на Иван Христов, че не се е срещал с Борисов поне от 15 години и не поддържа никаква връзка с него, влиянието на бизнесмена върху партийната линия и решенията на ГЕРБ доказват тяхното пълно взаимодействие, разказват от Liberta.bg. След като финансира луксозния живот и бутиков бизнес в Барселона на Борислава, Христов се ожени за нея. Месеци след това Йордан Христов се разведе с 38 г. по-младата си съпруга, но тя запази неговото фамилно име и започна да се води Борислава Христова.

Йордан Христов – мултимилионерът, който финансира и прикри "Барселонагейт"

В цялата сага около подсигуряването на "Мис Бикини" в Испания ключова роля е играла и действителната жена на Йордан Христов – Силвия Николова, от която той има 2 деца. Николова е негов партньор в десетки начинания и дружества през последните 30 г. Именно Силвия Николова е поела ангажимента да се заеме надзора над милионите, които са идвали през компаниите на нейния мъж директно във фирмата EMA BGS Sl, където Силвия е станала съуправител с бащата на Борислава – Георги.

По-късно именно Георги запознава Силвия Николова с Борислава. А след това Борислава Йовчева става законна съпруга на мъжа и бизнеспартньор на Силвия – Йордан Христов.

Всички тези напълно абсурдни като в латиносапунка семейно-бизнес отношения имат политически привкус. Неслучайно един от адресите на Силвия в София – ул. Адам Мицкевич 4, е бил регистриран и като адрес на Сдружение ГЕРБ, преди учредяването му като партийна структура.

Защо трябва да се завладее местната власт в Приморско

Основната далавера започва от смесеното дружество с Община Приморско – “Спортни имоти” АД, в което съдружник се води кипърската офшорка “Палмс Ентърпрайзис”, но фактическият собственик на капитала е Йордан Христов. За да бъдат генерирани парите, които да тръгнат от “Спортни имоти” в Приморско, там е прехвърляна собственост без никаква икономическа логика.

“Палмс Ентърпрайзис” продава свои активи в “Спортни имоти” Приморско на друга фирма на Йордан Христов – “ОМЗ” ООД на цена повече от петнайсетократно по-ниска от действителната. Чрез друга подобна врътка чрез друг съдружник отново към ОМЗ, фактически са генерирани средствата, които в последствие е трябвало да заминат за Барселона за нуждите на фирмата на Борислава и нейния баща. Става въпрос за около 1.775 млн. евро, които се привеждат на Борислава и детето ѝ, за да се подсигури луксозния им живот.

Цялата сума от Йордан Христов надхвърля 2.1 млн. евро, но основния капитал се налива именно по линията на смесеното дружество “Спортни имоти” Приморско – “Палмс Етърпрайзис” – Кипър. На практика това прави и община Приморско съучастник и обект на разследване в евентуалното крупно корупционно престъпление, свързано с пране на огромни количества пари.

Въпреки че в момента и.ф. главен прокурор - Борислав Сарафов, е направил всичко възможно делото по "Барселонагейт" да бъде максимално потулено, потенциалната опасност стои и на съучастниците се оказва жизнено важно да овладеят местната власт в общината, за да могат да потулят и заличат доколкото е възможно всички улики, които могат да говорят за финансови злоупотреби, манипулации и евентуално пране на пари с цел финансиране на Борислава Йовчева и детето ѝ.

Търси се зависим и послушен кмет за прикриване на далавери и нови източвания

Сегашния кмет на Приморско - Димитър Германов, който до момента е бил кандидат на ГЕРБ, вече се оказва неудобен за Йордан Христов, тъй като отказва да бъде пряко манипулиран от него. Германов е фаворит за нов мандат, тъй като превърна Приморско в оазис сред бетонираното Южно Черноморие, запази горите в общината и видимо вдигна качеството на живот и туризъм в тази община, която беше феодализирана преди години от скандалния Димитър Димитров, който раздаде златни общински имоти по брега на висши магистрати и техните роднини под абсурдния претекст, като “крайнонуждаещи се”.

Въпреки очевидните си успехи и неоспоримата номинация от местната структура на ГЕРБ, Йордан Христов чрез натиск “отгоре” през Борисов панически е наложил кандидатурите на две свои протежета за кандидати на ГЕРБ. Парашутистите са Борислав Киров и Иван Гайков. Първият е съдружник на Христов, жена му Силвия и дъщеря му в няколко техни фирми. Киров е син на един от първите партньори на Христов още в края на 90-те години, който е починал през 1998 г.

Именно от него Христов наследява и една от първите си големи и успешни фирми – “Перла турист”. Същата днес се управлява от дъщерята на Йордан Христов – Силвия и е в бизнесвръзки с компания управлявана от Борислав Киров. Може да се каже определено, че 38-годишният Киров е изключително близък, дори семейно отгледан от Христов. Борислав Киров е участвал и в управлението на смесеното с общината дружество “Спортни имоти”.

Епицентърът на проблема Видно от всички действия на Христов, около “Спортни имоти” се върти цялото безпринципно налагане на негови марионетки за бъдещ кмет на морската община. За всеки случай и за да не лъсне съвсем обвързаността им, съпругът на Мис Бикини е наложил и още един по-прикрит кандидат за кмет – Иван Гайков на 41 г.

Гайков е бивш верен служител на Христов именно в “Спортни Имоти”, където е работил години наред. Макар да няма общи фирми с мултимилионера, Гайков е известен като безпрекословно верен негов човек, готов да изпълни безапелационно всяка заповед, която му се дава от Патрона. По последни данни на членове на Националното ръководство на ГЕРБ, именно Гайков ще бъде официално номиниран от Борисов за кмет на Приморско, предателски отхвърляйки успешния Германов, единствено за хатъра на Йордан Христов.

Целта е покриване на всички възможни следи и улики в разследваното и осветено дружество “Спортни имоти”, тотално ощетено за сметка и на обществения интерес заради финансирането на Мис Бикини. В местни медии дори се появиха платени фейк публикации, че Германов само се е оттеглил от кандидат-кметската надпревара.

Погромът на ГЕРБ от подобна аморална и брутална пропаганда се очаква да е грандиозен.

Скандалът на място трудно може да се прикрие, защото целия регион коментира начина, по който 71-годишният съпруг на 32-годишната Борислава потъпква волята на местната структура и жителите на Приморско, за да осигурят собствения си корупционен комфорт.