Нито една двойка не е застрахована от „сексуалните клопки“ – проблеми, свързани със секса. Те могат да се появят още в началото или пък в по-нататъшен момент от връзката. Вижте кои са 5-те секс проблема, с които двойките се сблъскват най-често.

Сексът е една от основите на здравословната връзка. Ето защо пораждането на какъвто и да е сексуален проблем може да окаже негативно въздействие върху взаимоотношенията вътре в двойката. Сексуалните проблеми могат да бъдат най-различни и да се появят по всяко време. Тяхното разрешаване обаче зависи от желанието и усилията на двамата партньори и носи много по-голяма хармония във връзката, пише rozali.com

Един от най-често срещаните проблеми със секса е свързан с честотата и „съдържанието“ на секса. Този проблем възниква, когато единият от партньорите не е удовлетворен от броя и качеството на сексуалните контакти. Подобен проблем може да доведе до негодувание и липса на ентусиазъм в други аспекти от съвместния живот.

Сексуалният живот на много двойки се променя с раждането на детето, а дори и още в бременността на жената. В по-голяма част от случаите мъжът се чувства сексуално и емоционално незадоволен, тъй като вниманието на жената е насочено главно към новороденото.

Сексуалните проблеми на много двойки произтичат от трудностите в комуникацията и откритото говорене за секса. Много мъже и жени са израснали в семейства, където сексът е тема табу, което те автоматично прехвърлят като практика и в настоящия си живот. Честното обсъждане на каквито и да е въпроси, свързани със секса, не само ще подобри комуникацията на двойката, но и ще доведе до много по-задоволяващ сексуален живот. Много хора се страхуват да изкажат своите чувства и мисли, свързани със секса, защото се притесняват, че ще бъдат отхвърлени. Това задържане обаче води до обща незадоволеност, а в някои случаи и до задоволяване на нуждите на друго място.

Друг често срещан проблем е загубата на интерес към секса, която обаче е взаимна. В голяма част от случаите липсата на сексуално желание се наблюдава в дългогодишни връзки, където партньорите се превръщат повече в съквартиранти, отколкото в партньори, за които е важно да си доставят сексуално удоволствие.

При двойките, които са заедно от по-дълго време, лоша шега могат да изиграят нереалистичните представи, свързани със секса. Сексуалният живот на двойките се променя с времето и онази спонтанна и завладяваща страст в началото трудно може да се запази след няколко години. Това обаче не означава, че сексуалният живот на двойките задължително става по-лош с времето. Напротив, той може да еволюира по един много по-интензивен и всеобхватен начин, стига партньорите да имат реалистични представи и да желаят да обогатяват секса.