Около 15% от участниците в недавно проучване сред 1600 пътника признават, че са имали сексуален акт на борда на самолет. Повечето от тях (74.9%) указват, че го правят със своя партньор или партньорка, 19.6% с непознат човек, 14.6% с приятел и 6.9% с колега. Мнозина са мотивирани от стремежа да се присъединят към т.нар. клуб на миленията – Mile High Club.

Този термин се е появил за първи път в 1916 г. и се отнася за общността от хора, които правят секс на височина. Първият посетител в клуба на миленията е младия пилот Лорънс Спери, създателя на устройство, което дава началото на автопилотната система.

Според проучване, известни лица като актьорите Лиъм Нийсън и Джон Траволта, актрисата Гуинет Полтроу, певеца Джон Леджънд и други са част от Mile High Club.

Но има рискове от сексуалния акт на борда, които включват и обществения ред. Ако две лица пречат на други пътници, екипажът на борда е длъжен да реагира. Друг проблем, който стюардесите обръщат се главно към хигиената в тоалетните на самолетите, които се почистват само веднъж на ден.

За тези, които не искат да са изложени на риска и неудобството, е възможно да полетят на частен самолет и да ползват специализирани услуги позволяващи интимни връзки на борда.