35-годишната фотографка Гала е опитен специалист в нудизма. Тя не само посещава плажовете от 12 години насам, за да се отпусне гола, но също така организира и събира групи хора за подобни почивки.

"Трябва да бъдете готови не само за освобождаване, но също и за нежелано внимание," споделя тя пред lenta.ru.

Хората, които не спазват граници, често посещават плажовете, за да гледат голи тела. Основно това са мъже, които идват да гледат жени - жените на плажа са малко. И ако видят поне една жена, те ще я преследват, наблюдават я отдалеч или ще я приближат. Някои дори ще се скрият в храстите и просто ще се взират, без да се приближават, говорят, запознават или установяват контакт. Просто ще гледат и евентуално ще мастурбират, представяйки си желаната жена в своите фантазии. Това е неприятно", разказва фотографката.

Тя споделя личен случай, който е изпитала.

"Бях на плаж в един делничен ден, когато имаше малко хора. Един мъж ме видя и се приближи, с намерението да ме покани. След като разбра, че не съм заинтересована, той продължи да ме следва. Исках да се окъпя и се съблякъх.

Мислех си, че съм се отдалечила от него, но той ме укори: първоначално се опита да запази някакви граници и да не се приближава прекалено, но в един момент вече не приемаше отказ, сметна, че може да се приближи. Беше пиян и сексуално възбуден и ме помоли да му направя "услуга". Ситуацията стана опасна, тъй като наоколо нямаше почти никого и трябваше да отида при облечени хора, докато съм гола, и да се оплача от него. В такива случаи може да е по-добре да напуснете плажа, тъй като много хора не разбират категоричния отказ и продължават да ви преследват".

Гала споделя, че научила как да се справя с такива хора.

"Ако се приближат прекалено близо до мястото, където почивам, им казвам ясно и директно: неприлично е, не искам да ме гледате, моля, отдалечете се. Много от тях разбират и се срамуват, някои си отиват на друго място и продължават там, но вече не се виждаме.