Три бандити бяха арестувани за обир в София вчера, като известният крадец Ники Понти беше сред тях. Останалите две лица бяха Николай Сакалиев-Каската и Фитнеса.

Съгласно полицейския отчет, тримата бандити бяха задържани в квартал „Левски Г“. Предвид пристигането на полицията, Понти се опитал да избяга от ареста, като се съблякъл и си легнал в спалнята, актьорски представяйки, че живее на там. Въпреки усилията му, полицията разкрил неговото убежище и го арестувала. Николай Сакалиев-Каската и Фитнеса също бяха хванати на място.

Тежестта на обира, в който те бяха задействани, е около 10 000 лева. Според разследването, извършителите влезли в жилището чрез проникване в апартамент на горния етаж и последващо спускане по въже до обекта на обира.

Проучването разкрило, че тримата мъже пристигнали на място с откраднат автомобил от началото на годината от Ж.К „Студентски град“. Автомобилът бил оборудван с регистрационните табели на друго превозно средство.

Известен е фактът, че Ники Понти е водещата фигура сред обирджиите в София. Преди години беше задържан за кражба на екипа на Петър Хубчев от САЩ '94, по време, когато той беше национален селекционер.