Катастрофа край село Тодорово при Плевен беше заснета и изпратена до "Моята новина" на Нова Телевизия. На кадрите се вижда как джип се блъска челно с насрещно идващ автомобил. След удара, от джипа слизат хора и се разменят позициите си.

Пострадалите в инцидента твърдят, че мъж без водачска книжка, на чиято проба е бил открит 1 промил алкохол, е бил зад волана на джипа. В отговор на обвиненията, мъжът пред полицията твърди, че е бил 12-годишният му син, който водел автомобила.

Видео записите са прегледани и потърпевшите са потърсили помощ от медиите, тъй като мъжът, съгласно тяхната версия, е бил пиян и все пак е бил наказан само с глоба.

"Момчето взело ключовете от масата или от хладилника и палнло автомобила", споделиха ми пострадалите. "По-късно стана ясно, че това е 12-годишно дете, което едва достига до педалите и седалката. Почувствах алкохола във въздуха и им казах: "Момчета, не мирише на истина, че детето е било шофьор, по-добре бъдете честни." В последните седмици се обсъждат нови закони за конфискация на автомобили, затвор и съдебни дела. Когато говорих с полицаите, разбрах, че под 1,20 промила, наказанието е административно. Казаха ми, че глобата е около 1000 лева, за непълнолетен водач и алкохол", добави Бисер Петров.