Трима мъже са арестувани докато опитваха обират два апартамента в София, като използваха техника на алпинисти за проникване в жилищата. По време на ареста, един от престъпниците се е опитал да подмине полицията, като фингирал че живее в апартамента и спал в едно от леглата.

Според информация на полицията, арестуваните мъже не са новобранци в криминалната среда. От задържаните, единият има статуса на постоянен гост в полиции с общо 53 регистрации.

Спецоперацията се е провела в кв. „Левски” в София на 26 август. Полицията следи дейността на престъпната група от няколко месеца. Те активно са действали от началото на годината.

Като истински алпинисти, крадците са използвали специална техника и стълба с куки за достигане до апартаментите. След като са обрали единия апартамент, са се преместили на другия чрез фасадата на блока.

Интересен факт е, че собствениците на обраните апартаменти в момента на обира са били в чужбина. Според данните на полицията, това е станало ясно на крадците чрез наблюдение на социалните мрежи на потребителите. Полицията също така откри краден автомобил, използван от престъпниците, в района на “Студентски град”.

Крими