Избирателната активност представлява исторически ниско ниво, което е под 40% или дори под 2,5 млн. гласоподаватели. Това може да доведе до избор на нелегитимен парламент.

Според данните от изходните анкети, ГЕРБ се очаква да постигне убедителна победа върху ПП-ДБ и дори да разгроми "добрите сили". Това бе коментарът на Иво Инджов в "Фейсбук".

За хората, които не са фанатици, беше ясно, че порочната сглобка, която бе създадена на всяка цена, ще разтроши всякакви надежди за промени. Надявам се, че не е изгасила напълно готовността за протести!

С нездравословно ниската избирателна активност съществува опасност парламентът да бъде превзет от националпопулистическа сила, която е ярко олицетворение на корпоративния и контролиран вот. Това би било голям удар за цялата политическа елита. Във всеки случай, това е ясен знак, че "спасителят" може да дойде от най-непредвидимите места във властта...

Контролираният и купеният вот без съмнение работят в полза на ГЕПС и техните сателити. Обаче, основното обяснение за новите събития на 9 юни трябва да се потърси в порочната сглобка.

Да се надяваме, че не започва да се стоварва мрак върху България точно преди астрономическото лято?!