Ивелин Михайлов, един от основателите на партията "Величие", обяви, че е бил заплашван от депутати от собствената си парламентарна група, в интервю за БНР.

"Заплахите срещу мен включват унищожаване... Първоначално те ще се опитат да разрушат репутацията ми, след което ще попитат да ми нанесат икономическа или физическа вреда", обясни той.

Като отговор на въпрос дали заплахите са дошли от самите депутати или от други, Михайлов отговори: "Да, нашите депутати това го заявяват, обещавайки ми международна защита и решение на проблемите ми. Хора, които до вчера не са имали нито един лев, сега обещават да решават милионни проблеми..."

Той потвърди, че депутати от партията са го заплашвали повече: "Да, основно заплахите са за мен - ако нещо не се получи по желанието им, ще бъда унищожен и ще възникнат ситуации, в които никъде в света няма да мога да се скрия", сподели Михайлов.

Той признава, че някои депутати от "Величие" биха подкрепили правителства на 50-ото Народно събрание, ако то е с формация на ИТН. "Има депутати, които ми казаха, че биха подкрепили програмно правителство, следващо с трети мандат на ИТН. След което, това ме наведе на мисълта, че има някаква договорка", заяви той.

Защо това все пак са само няколко депутати, а не цялата парламентарна група, Михайлов отговори: "Някои депутати. Те малцинство ли са? - "Малцинство са", обясни той.

Заплахите били изсказани след разговор с парламентарната група, сподели още Михайлов, анонсирайки, че ще направи обществена изявление утре от 10:30. На изявлението ще присъстват и няколко депутати, за да потвърдят изказанията му за заплахите.