В центъра на столицата, точно срещу хотел „София“, се появява нов конкурент - хотелът, който преди това беше офис сграда. Сегментът в центъра на София и съседните квартали не е много оживен, както показва и малкият брой обяви за хотели в района на най-големия сайт за недвижими имоти - imot.bg. Само 8 хотела се предлагат, като най-големият от тях с площ 1897 кв.м. се намира на ул. „Веслец“ и се продава за 3 515 000 лв.

Също така, интересното забележителността на ул. „Гурко“ ще бъде преустроена в хотел, с разрешение от Главният архитект на София. През 2017 година сградата беше продадена от Vivacom на компания, собственост на Васил Божков за 34 млн. лв. След това беше планирано да бъде превърната в музей, но компанията фалира през 2020 година.

Сградата на телефонната палата е била обсъждана за преустройство в хотел още преди, като първият опит за продажба е бил през 2008 година. Сградата е построена през 1949 година и има обща площ от 17 401 кв.м.

Информацията за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да бъде видяна на детайлна статистика ТУК.Имоти