ЦСКА се намесва в трудни преговори за привличането на нови играчи. Клубът има интерес към 24-годишния крило Дженепо от Кипър, за когото "Кръглата маса" иска между 1,8 и 2 млн. евро. Тази сума обаче се смята за прекомерна от столичани, които са били склонни да заделат около един милион евро за него. В момента преговорите са в застой.

Една от алтернативите, до която се стигна, е името на Хоакин Варела. 23-годишният уругваец е ляв бек от Серия А, но не успя да се наложи в Италия въпреки пребиваването си там през няколко сезона. Варела е в отлична форма, но за съжаление иска уверение от ЦСКА, че ще има заявено място в стартовия състав. Тази позиция противоречи на политиката на ЦСКА, които не гарантират стартово място за никой, причинявайки допълнителни напрежения в преговорите.

Освен това, столичният клуб реши да насочи търсенето си към чуждестранни играчи за последните две позиции – десно крило и централен нападател. И тук се сблъскват с финансови трудности, тъй като потенциалните кандидати вече са били част от европейските лиги.

Следващата стъпка в трансферната стратегия на ЦСКА е посвещена на привличане на нов вратар, но все още не е ясно кой би могъл да бъде този играч. От клуба обаче се надяват да успеят да завършат всички трансфери до края на текущия трансферен прозорец.