Как да се намали потреблението на електричеството и месечните сметки, и същевременно да се предотвратят възможни щети от метеорологични явления или претоварване на мрежата.

Статистиката показва, че през лятото с подвиждащите се температури потреблението на електроенергия се увеличава. Например, данните от ЕРМ Запад от юни тази година показаха увеличение на средния електрически товар в Западна България с 7% в сравнение със същия период на предходната година, и ръст на максималния товар с 17%.

Летните горещини водят до поставянето на охлаждащи системи като климатици или вентилатори в домовете и офисите, което води до повишена консумация и по-високи сметки за електричество. Електрохолд предлага своите клиенти да наблюдават и контролират потреблението си на електроенергия през летния сезон за оптимален комфорт и увеличаване на енергийната ефективност без увеличаване на сметките за ток.

При покупка на нови електроуреди, е препоръчително да се обърне внимание на техния енергиен клас - по-високите класове, въпреки по-високата начална инвестиция, бързо се компенсират с по-ниски разходи за електричество. На уебсайта на Електрохолд Продажби клиентите могат да намерят съвети за разумно използване на електроенергията, както и калкулатор за изчисляване на месечната консумация на електроуредите.