Преди половин век на пазара се появи един от най-успешните модели на Volkswagen - Passat. През тези години са продадени над 34 милиона екземпляра по света. На изложението IAA Mobility Show в Мюнхен през септември 2023 г., Volkswagen ще представи изцяло новия Passat. В компанията се разпространиха снимки и информация за модела предварително.

Ясно се вижда изчистен дизайн, но стилът на Passat е запазен. Гамата включва три нови plug-in и меки хибриди, както и пет опции за бензинови и дизелови двигатели с турбо, които предлагат отлична горивна ефективност.

Опциите за автомобила включват адаптивно шаси (DCC Pro) и нови седалки ergoActive с пневматична масажна система. Volkswagen обнови и информационно-развлекателната система от четвърто поколение (MIB4). Новият Passat може да паркира сам и да кара на дълги разстояния в режим на асистирано шофиране.

Пространството между седалките е увеличено, както и дължината на автомобила. Новият Passat е с дължина 4 917 милиметра.

Новото поколение на Passat ще бъде предлагано само във вариант комби. Големият акцент е на новите plug-in хибридни двигатели, които осигуряват дълъг пробег само на електричество.

В комбинация с бензинов двигател с турбо, Passat предлага общ пробег от около 1000 км. Можете да избирате между различни силови агрегати, включително мек хибрид и всичкоточково задвижване на колите.

Интериорът на новия Passat също е преработен. Новата информационно-развлекателна система MIB4 и адаптивната система за управление на шасито DCC Pro предоставят високо ниво на комфорт и удобство при шофиране. Разполага с повече пространство за пътниците на задния ред и голям обем на багажника.

Авто