През последните дни обновената Tesla Model 3 улавя окото си в цяла Европа и сега американската компания представи обновения модел, който вътрешно се нарича Project Highland. Новата кола има привлекателен външен вид, подобрен интериор, по-добра аеродинамика и по-голям обхват на източници.

Предният преден дел е оформен с по-остри линии, преработени фарове и нови LED дневни светлини. Линията на капака сега е по-остра и занимава цялата ширина, свързвайки се с калниците.

Дори като силуетът остава същият, задният край е модернизиран с С-образни задни светлини и надпис Tesla между тях. Въведени са и два нови цвята - червен и сив, заедно с нов дизайн на джантите.

Размерите са подновени, с дължина от 4720 мм и височина от 1441 мм, като пътната височина е намалена с 2 мм. Пробегът на стандартния задвижван модел RWD е 554 км според стандарта WLTP, докато Long Range версията предлага 678 км. Това представлява подобрение от около 12% спрямо предишния модел, като опционалните 19-инчови джанти намаляват пробега с около 40 до 50 км.

Интериорът също е обновен и предлага повече удобства, като седалки с обдухване, аудио система с 17 говорителя, по-голям багажник, 8-инчов екран за втория ред пътници, ново амбиентно осветление и по-качествени материали.

Авто