Въпреки изключителната издръжливост на неръждаемата стомана на Tesla Cybertruck, едно от произшествията върху него може да доведе до дълъг период на ремонт. Владелец на един такъв автомобил преживял този подводен камък - чакането за резервни части се превърнало в изпитание продължило една година.

Според съобщението на собственика, неочаквано ускорение на Cybertruck довело до сблъсък с друг автомобил. Въпреки достъпните цени на самите панели от каросерията, продължителното време за замяна затруднява ремонтните процеси. В този конкретен случай, собственикът чакал цяла година за ремонтни части, които се използват обикновено - предни калници, облицовка на арките на колелата, капак на багажника, предния капак, предното стъкло, броня и странични стъкла.

Tesla отрича отговорността за инцидента и посочва собственика към застрахователната му компания. Общата сума за ремонта достига изумителни 30 000 долара, но най-тревожен е продължителният период на чакане за части. Екстраординарен факт, имайки предвид предполагаемото увеличение на производството на същият модел от Tesla. Все още не е изяснено кои точно части са причината за това забавяне, но акцентира върху потенциални проблеми, свързани с доставката на ремонтни части от Tesla, въпреки набухващото производство.