Уникалният комбинирован автомобил Mercedes-Benz W123 беше продаден от американската аукционна къща Bonhams. Въпросната кола се произвежда през далечната 1979 година и няма нищо забележимо на пръв поглед, обаче цената, платена за нея, е 138 000 долара.

Това е изключително рядък модел Mercedes 500 TE AMG, произвеждан само в няколко екземпляра, тъй като през края на 70-те години от миналия век фирма AMG произвеждаше автомобили в малки партии.

Mercedes 500 TE AMG комби е оснастен с 5,2-литров инжекционен V8 двигател с мощност 300 к.с., работещ в състав с четиристепенна автоматична трансмисия. Окачването на колата е било актуализирано, като са били монтирани по-големи дискови спирачки.

Въпросният модел забавява с ниското качване, дискретния аеродинамичен бодикит, малкия заден спойлер и джантите BBS. Два изпускателни тръби, видими отзад, също придават мощност на автомобила. Интериорът на Mercedes 500 TE AMG е изработен от червена и черна кожа и дърво, с монтиран спортен волан и седалки.

Този определен Mercedes-Benz W123 комби е в отлично състояние. Пробегът за 45 години е само 82 900 километра. Проведоха се интензивни търгове за автомобила, като в крайна сметка беше продаден за почти 140 000 долара.