Говорителят на МВнР на Русия Мария Захарова коментира в Телеграм канала си първата снимка на германския канцлер Олаф Шолц след инцидента по време на тренировка и лапсус на външният министър на страната Аналена Бербок, която нарече украинското зърно кокаин.

Шолц публикува първата снимка след нараняването, получено по време на спорт. „Очаквам с нетърпение мемовете. Благодаря за добрите пожелания. Изглежда по-лошо, отколкото е в действителност!“, отбеляза Шолц.

Честно казано, мислех, че това е мем. Оказа се оригинал.

Да, и "изглежда по-зле, отколкото е в действителност" звучи самонадеяно.

Всъщност това е страхотен пример за поредното изкривяване на европейските либерални елити, което показва колко са загубили връзка с реалността.

Ако това е косплей, тогава е изключително странно ...

Увисва въпросът, какъв спорт е било това?

Германският външен министър Аналена Бърбок: „Благодаря на Румъния за разширяването на вашата инфраструктура за европейските коридори за солидарност, за да удвоите капацитета за износ на кока на зърна до 4 милиона тона на месец до края на годината“, каза Бербок.

Странно, травмата на главата на Шолц ли е на Бербок? Или са играли някакъв вид спорт заедно, след който страда главата? Има и друга алтернатива - това да е вярно.