Заловиха крадци, докато опитват да оберат два апартамента в София. Мъжете влезли в жилищата като алпинисти. По време на ареста единият дори се е направил, че живее там и спи. Задържаните имат много криминални прояви зад гърба си. Единият има 53 регистрации в полицията.

„На 26 август колегите проведоха спецоперация в района на кв. „Левски” и задържаха три лица. Крадците са наблюдавани няколко месеца. Престъпната група е действала от началото на годината. Обирджиите са влезли първо в апартамента на горния етаж. След това са използвали алпинистка техника, както и стълба, специално пригодена с куки, която са закачили на рампата на балкона. С нея едно от лицата се спуска до апартамента. Бързата и професионална намеса на колегите изненадва крадците. След като полицията влязла в апартамента, мъжът се съблякъл и легнал в леглото на наемателите. Обяснил, че живее под наем там и спи”, разказа началника на „Криминална полиция” към СДВР Петър Петров пред "Нова телевизия".

Ползвателите на апартамента са в чужбина. Най-вероятно са наблюдавали социалните им мрежи и така крадците са разбрали, че имотът е празен, поясни Петров. Колата, с която са отишли на местопроишествието е открадната от „Студентски град”.