Следващата седмица Renault ще участва в изложението IAA в Мюнхен, Германия, с богата гама, включваща две световни премиери. Към обновения за настъпващата електрическа ера кросоувър Scenic E-Tech ще се присъедини Grand Kangoo, вероятно седемместна версия на работния кон, побратимен с Nissan Townstar и Mercedes T-Class. Наред с Megane E-Tech ще бъдат представени и вече познатите Austral и Rafale.

Голямата звезда несъмнено ще бъде Scenic, който влиза в петото си поколение като напълно различен автомобил. Представен миналата година чрез концепцията Scenic Vision, новият електрически кросоувър ще бъде позициониран над Megane E-Tech и би трябвало да има до голяма степен същите размери като концепцията преди него: дължина 4490 мм, широчина 1900 мм и височина 1590 мм.

Въпреки че концептуалният автомобил имаше задвижване с водородна горивна клетка, серийната версия ще запази нещата прости, като използва батерии. Подобно на Megane E-Tech и Nissan Ariya, новият Scenic ще бъде построен на платформата CMF-EV. Френската марка твърди, че нейният обновен Scenic ще бъде "първият сериен автомобил, който въплъщава новата стратегия за устойчиво развитие на марката: по отношение на околната среда, безопасността и приобщаването".